2008. május 1., csütörtök

Gyorsjelentes

Sziasztok,

Ket honap hallgatas utan ma este ellenallhatatlan kesztetest ereztem, hogy irjak kicsit a blogra. A multkori kocsizuazassal kapcsolatban meg nem nyilatkoznek, mivel nem sok elorehaladas tortent. Egy utolag viccess sztorit azert megoszthatnek a helyi burokraciaval kapcsolatban... ugyanazok a kelletlen emberek ulnek a telefonok mogott, mint otthon. A legnagyobb elorelepes, hogy a tizedik telefon, es haromszori rendorsegre ugralas utan kiderult, hogy az emberemet orizetbe vettek a kocsitorese utan. A rendorseg nem arulja el, hogy kicsoda a tettes, amig az ugy nincs lezarva. Hurra, remelem egy benga maorival lesz dolgom, muhaha :)
Nekunk az elozo hetvegenk volt harom napos, ami nagyon jol esett az utobbi hetek progese az szivasa (auto) utan. Penteken elautoztunk egy Lake Ferry nevu falucskaba, ahol az elso utunk a tengerpartra vezetett. Mar messzirol lattam, ahogy az orias hullamok telibe harapjak a partot, es tobb meter magasra csapnak a habok. Szepen behajtottunk a strandra, es lealltam az ut melle. Ahogy megalltam, mar ereztem, hogy valamit rosszul csinaltam. Beragadtunk a homokba. Egy perc alatt tengelyig merult a kocsi, ahhhhh. Szerencsere a strand teli volt emberekkel, akiket gyorsan beszerveztem egy kis jotekonysagi munkaba. Nalam csak a kinai turistak voltak szerencsetlenebbek, akik oldalrol probaltak tolni a kocsit. Miutan radobbentunk, hogy hatan sem tudjuk megmozditani a gepet, vegre elokerult egy kiwi tag, aki a negyezres Nissan terpjaroval par masodperc alatt kirantotta a roncsunkat. Hurrraaaa.
Dorit megnyugtattam, hogy aznap tobbet nem megyunk kocsival strandra, es tovabb mentunk a Putangirua Pinnacles nevu kirandulo helyhez, ami az egyik forgatasi helyszin volt a Gyuruk uraban. A masfel oras tura utan vegre felavattuk a piknik keszletunket, amit most hat honapig megint nem fogunk hasznalni. Levezetes keppen meg elmentunk egy vilagitotornyhoz. Az odalfele vezeto utat egy rakas dagadt, budos foka szegelyezte.
A kocsitoresen es a homokba ragadason kivul azert jo dolgok is trotennek velunk. Pl. szomabton nyolc honap utan vegre ettunk egy jo prokoltet, meghozza bogracsbol. Minden joban van valmi rossz: sikerult rosszuleletig zabalnom magam. Most szombaton erkezik a Hajni, remelem a jo idot is hozza magaval. Szeritnem az itteni idojarast kicsit tulmisztifikaljuk, de tegnap este tenyleg irdatlanul esett az eso. Az utobbi egy-ket hetben estenkent nem kellett futenunk, de ahogy neha 15 fok ala sullyed az esti homerseklet, az kinti hideg irgalamatlanul sugarzik befele a szimpla ablakokon. Telen lehet, hogy bedeszkazzuk oket.

Ha a Hajni megerkezik, ravesszuk egy vendegbejegyzesre. Ha nem hajlando irni, akkor majd kenyszerintjuk... meg kitalaljuk mivel:)

Udv,
Gabor

Ui.: mostanaban egy rakas helyen voltunk hetvegente kirandulni. A kepeket feltettuk az albumba. A kirandulasokhoz meg annyit hozzatennek, hogy Dorival egyutt mar harom turacipot csereltunk vissza negy honap alatt, durva. Mondjuk ezt nem a tul sok kilometer okozta, hanem a sz*r kinaban gyartott, egyebkent markas bakancsok egyszeruen szetestek.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok!
Örülök, hogy mellétek állt a szerencse és nem egyedül kell viselnetek a kocsiba keletkezett kárt.Az összetört autóval tudtok még kocsikázni? Szép napokat és jó kirándulást.
Sok puszi:Ica

Gabor írta...

Szia Ica.
Igen, a kocsit szerencsere tudjuk hasznalni. A Hajnit is azzal furikazzuk:) Mar a tettesunk is megvan, csak le kell rendezni valahogy a szervizkoltsegeket.

Udv,
Gabor

Névtelen írta...

Sziasztok!
Egy kicsit negatív fennhangot érezni a leveledből, de ezt betudtam a kocsi összetörésének, meg a "hidegnek". (De tényleg mivel fogtok fűteni, van valami ilyesmi berendezés a lakásban, vagy tábortüzet raktok a lakás közepén és elfűtitek a parkettát? :-)) Remélem a Hajni meghozta a jókedvet és az optimizmust felétek ;-).

Puszilom őt is, ja és azt a blog-bejegyzést sajtoljátok ki belőle valahogy :-)

Móni

Névtelen írta...

Sziaszto már hárman!

Gratulálok a Hajni szerencsés utazásához, remélem nem volt nyűgös a fáradtságtól. A hangjából ítélve nem volt.Legyetek szívesek most befogni őt egy kis blogírásra, és más hasznos házimunkára is.A vendéglátásért ez nem nagy kérés. Az időtök milyen?, mert nálunk szinte egyfolytában esik az eső és hűvös van. Bízom benne, hogy nyár is lesz, nem csak ilyen fránya esős tavasz vagy ősznek mondható idő. Most jöttem haza a munkából, a kutyákon kívül senki sincs otthon, gyorsan főzök valami vacsorát a két fiúnak, mire hazaérnek. Majd hívjatok, addig is puszi!!

"A"

Névtelen írta...

Nicsak ki beszél!
Újra szól a Gábor, na ezt már nem hagyom válasz nélkül. Már elég szépen leszoktattatok a blogotokról. Előre vigyorgok a nagy testvér páros Hajni és Gábor egy hónapos együttlétéhez. Sok sikert és jó mulatást kívánok.
Öreg.

Julia írta...

Sziasztok!!!
jo halani hogy nalatok is minden rendben van, nagyon hianyosztok (es uj zeland) de peru es bolivia is nagyon szep. most epen la paz ban vagyunk es holnap lebiciklizuek a "death roadot" (4200m nel indul es 1500nal joenn ki; 75km hoszu) a leg veszejeseb ut a vilagon..de bistos vagyok hogy tul eljuk :)
a thorsten is sok puszit kueld
Julcsa

Névtelen írta...

Sziasztok!

Ahogy látom nem sikerült a Hajnit rávenni, hogy írjon néhány sort?
Hallom a déli szigteket felé vette az irányt, vagy talán már vissza is érkezett?
Mi van veletek, sokat dolgoztok, hogy nem jut idő az írásra? Milyen az idő nálatok? Nálunk most olyan előnyárias 20-25 fok körüli meleg van. Vacogtok vagy van már mivel fűtsetek?
Puszi mindenkinek
Ica

Gabor írta...

Sziasztok,

Hetkozben elegge elfogalatak vagyunk, este otthon pedig csak vacogasra van eronk a jeghideg nappaliban:) Na jo, ennyire nem tragikus a helyzet. Tenyleg elfoglalatak vagyunk, hetvegente pedig a Hajnit szorakoztattuk. O most csutortokon lerepult a Deli szigetre, berelt egy autot, es a deli reszrol felmegy az eszaki csucsokig, ahonnet jovo het csutortokon visszahajozik Wellingtonba. Egyebkent neki is, es nekunk is nagyon jo idonk van. Futeni csak reggel es este kell. Vegre vettunk egy homerot 9 honap utan.. reggelente futes nelkul siman 12-14 fok van a lakasban:)

Julcsa: jo hallani feloletek. Megneztem a kepeiteket. Azert Del-Amerikara sem panaszkodhattok. Remelem arrol a homokdunerol tenyleg lecsusztal, es nem csak egy bealitott kep volt:)

A Hajnit kerdezgettem, hogy mikor fog irni. Teljesen nem zarkozott el a tematol, lehet remenykedni. A Deli szigetrol biztos lesz egy-ket megosztando elmenye es fenykepe.

Udv a sracoknak, puszi a lanyoknak,
Gabor

Julia írta...

Sziasztok
persze hogy hianyosztok es uj zeland is nagyon! egezen mas volt mint itt.
de igazatok van panaszkodni tneyleg nem tudunk, foeleg a pampas turat en nagyon elvesztem.
nalunk most baromi hideg van, meg sapkat is slt is vettuenk, mert3800 meteren egy kicsit huevoeseb van mint a oazsisban ahol meg 30 fok volt >)
(fuetes nalunk nincs egyaltalaban, de halozsak..hehe)
udvoezeljetek welingtoni voeroes kereztet toelem
sok puszi
julcsa