2007. augusztus 19., vasárnap

Elso, hasznos napok...

Sziasztok!
Meg mindig nincs internetetunk, csak ha bejovunk a Gabor irodajaba. Most vasarnap de. van, szerencsere most nincs az irodaban senki. Sajna nem tudunk sok idot internetezessel tolteni, mert ma is megyunk egy-ket lakast megnezni.

Az elozmenyekrol, amit meg tegnap irtam (neha ekezet nelkul irok, mert az NZ gepnek nincs magyar billentyuzete):
A péntekünk abbol allt, hogy elkezdtünk lakás nézni az interneten. Gábor reggel bement az irodába, igényelt adószámot neki meg nekem is, majd én is bementem. Beültettek minket egy tárgyalóba, ahol kaptunk egy laptopot és internet hozzaferest. Egész du. lakás néztünk. Majd gyorsan elmentünk bankszámlát nyitni. Este a kollegákkal sörözés volt, ahova én nem mentem, mert nem (magyar szokás szerint) partneres volt. Allitolag a legtobb ceges esemeny egyebkent itt partneres buli szokott lenni… legalabbi is azt beszelik.
Szombaton autót béreltünk. Ez elég mokas volt, de a vezetés nagyon jol ment a Gabornak. Az auto automata volt… hmm, hogy is kell egy automata kocsikat vezetni (Gabor eddig egyszer veztette az AndiMichael automata Audijat, amivel sikerult a rakpart kozepen hatvannal egy satufeket nyomni kuplung helyett:). Azt leszamitva, hogy eloszor hatrafela indultunk, majd egyszer-ketszer filmbeillo modon elkezdett ugralni a kocsi, siman ment a vezetes. Bar a nap vegre sem sikerult mindent megszokni, pl. index helyett altalaban az ablaktorolovel probaltunk iranyt jelezni, tovabba az egyeik vasarlas utan a Gabor siman a bal oldalra ult be, de nem talta a kormanyt:)
Irány az elso albi cimre: kicsit nehezen talaltuk meg, mert en amugy sem vagyok egy terkepolvaso zseni, tovabba a varos elegge hegyesvolgyes, es teli ossze-vissza tekergo utcakkal. Kezdetem egy kicsit kiakadni… Az elso lakas nagyon jo kornyeken volt, de tul nagy volt es egy elegge hosszu meredek lepcso vezetett fel hozza. Azt a hazat berendezni, meg futeni valoszinuleg eleg sokba kerult volna. Ja, meg iszonyat budos volt, amikor beleptunk. Tipikus angol lakasokra jellemzo dohos szagot lehetett erezni mindenhol. Egyebkent pedig gyonyoru kilatasa volt a haznak. Vegul nem iratkoztunk fel a varolistara.
Ezutan elmentunk egy autoaukciora, ami nagyon mokas volt. Kepzeljetek el egy baromi nagy garazst, ahol volt franko licitalas zajlott, csak nem mutargyakra es butorokra licitaltak, hanem benzingozos autokra. Gabor szerint eleg korrekt aron is mentek el az autok, ugyhogy mar csak a poen kedveert szerdan megint kimegyünk es valoszuinuleg ott veszunk egy negykerekut. Az egesztol nem kell megijedni, mert ezek bevizsgalt import japan autok, es leget rajuk muszaki biztositast kotni eleg jo aron.
Az aukcio utan ismét elmentünk egy lakast megnezni, amely szintén nem tetszett tulsagosan. Ugyhogy tenyleg eleg gaz lesz ez a resze, már most nagyon felek a lakasberlestol. Ahogy ismerem magunkat, ugy is makunk lesz, es megtalaljuk almaink lakasasat!
Most este fel ejfel van, Gabor bealudt a divanyon, szegeny az elmult harom ejszaka nem sokat aludt. Kicsit nehéz az atallas. Internetünk az apartmanban meg mindig nincs, igy csak holnap fogjuk tudni ezt elkuldeni az irodabol.
Puszi mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: