2007. november 3., szombat

A felperces hurrikan

Rohanos ket het all mogottunk, de vegre megint itt a hetvege. Ez elorrejelzesekkel ellentetben a szombati idojarasunk egesz szepen alakul. Kitakaritottuk a lakast, es maris nekiindultunk a varosnak, hogy elkoltsuk a Dori elso fizeteset. Most, hogy Dori is dolgozik mar annyira gazdagok lettunk, hogy beruhaztunk egy konyvespolcba. Igy sikerul felszamolni az ujsagoskonyvesjatekoskupis sarkot a nappaliban. Ez jo.
Vasarnap szokas szerint mar koran reggel felkeltem. Gondoltam meglepem a Dorit, igy jol lementem retket meg paradicsomot vasarolni a piacra. Ahogy kiszalltam a kocsibol a parton, olyan iszonyat szel tamadt, hogy letepte a fejemet, es mire egy fel percel kesobb megtalaltam magamat, mar csurom viz volt mindenem. Ezelott meg soha nem lattam ilyet, hogy husz masodperc alatt leszakad az eg, es utana meg mintha mi sem tortent volna...
Sajnos nekunk nincs annyira jo dolgunk, mint nektek otton. Itt nem unneplik a Mindszenteket, pedig ez is alapvetoen katolikus orszag. Nektek kethetente hosszu hetvege, nekunk meg csak a munka marad:) Na jo, mult het elott hetfon itt is volt valami nemzeti unnep, amig otthon az arpadsavosok fogocskaztak a rendorokkel. Itt november otodiken volt augusztus huszadika. Valami Guy Fawkes nevu sracot unnepelnek, aki valamikor az 1600-as evekben fel akarta robbantani az angol parlamentet. Nem sikerult neki, igy halabol jol felakasztottak. Azt senki nem tudta megmagyarazni, hogy ezen mit unnepelnek, de legalabb ilyenkor legalisan lehet petardazni meg tuzijatekot vasarolni a boltokban. Ahogy hallottam, minden evben be akarjak titltani a tuzijatekot, mert mindig megserul valaki. Iden is sokkot kapott nehany kutya, leegett valahol egy tejuzem, de a legdurvabb, hogy egy kisbabanak az agyaban landolt egy tuzijatek, ami sullyosan megegette a gyereket. Igy most minden politikus, tuzolto es rendor azt nyilatkozza, hogy jovore kizart, hogy szabadon durrantgassanak az emberek.
Minket a szomszed hivott meg egy kis iszogatasra hetfo este, aztan kilenckor vegigneztuk a teraszunkrol az obolben rendezett hivatalos tuzijateket. A szomszedunkban egyebkent egy nagyon szimpatikus 30 ev koruli par lakik. Megprobalunk veluk joban lenni, mert nekik szelvedett a teraszuk, ugyhogy ott lehet sutogetni:))
Kedden videkre mentem dolgozni, ahol ket egesz ejszakat toltottem. Egy Szegednel is sokkal laposabb varoska kozpontjaban levo tizenegy emeletes "felhokarcolojabol" figyeltem, ahogy a kozeli mezon baranyok ugralnak. Haja... ez olyan igazi uj-zelandi eletkepnek tunt:) Azt mar kezdem megszokni, hogy itt nagyon sokminden forditva csinalnak. Amikor otthon este van, itt nappal, elvileg fejjel lefel maszkalnak az emberek Europahoz kepest, forditva kozlekednek, a zarak ellenkezo iranyba nyilnak, a viz forditva folyik a lefolyoban, de hogy a munkahelyen is sokminden forditva van: az ugyfelnel, ahol voltam, szokas szerint kedves teremtmenyek vettek korbe. Ot ora elott fel oraval figyelmeztettek, hogy ne maradjunk tul sokaig, mert ot utan nem tudunk kozlekedni az epuletban. Tovabba reggel fel kilenc elott se erkezzunk, mert nem fognak beengedni dolgozni... meg hozzatette, hogy ha megiscsak koran kelnenk, akkor igyunk egy jo lattet a szemkozti kavezoban. Szimpatikus hozzaallas a munkahoz:)
Holnap vegre megint hetvege. Az elorejelzes egesz jonak tunik szombatra, ugyhogy elautokazunk valahova szombaton, aztan fellovunk meg nehany jo kepet az albumba.

Udv,
Gabor

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok!

Bejegyzés most is jó lett, reagálás már megvolt... sajna túl sokat beszélünk telefonon, nem? Szinte többet mint amikor még egy országban/kontinensen éltünk:-)
Ja amúgy az ugráló barikról kérnék már pár képet, mert eddig csak olvashattunk róluk... ki tudja hogy tényleg vannak-e ott... lehet hogy csak ti találtátok ki:-)

Na puszi!

Névtelen írta...

Sziasztok Világjárók!

Végre megjött az újabb bejegyzésetek, amit napról-napra vártam. Érdekes dolgokat írtál, úgyhogy egyre kíváncsiabbak vagyunk a kinti sok mindenben fordított világra.
Remélem ilyen szorgalmasan írod illetve írjátok majd a beszámolókat, s most már nagyon szépen kérünk, Dóri Te is írjál néha egy egy beszámolót úgy általában és főleg arról, hogy tetszik a munkád.

Puszi, majd holnap beszálünk

" A "

Andi & Co. írta...

Gabor, ha felraksz kepeket, a legjobban az a kep erdekelne, amin fej nelkül vagy rajta. Igen mulatsagos lehet.
Hogy irigykedjetek egy kicsit: itt kb. egy hete többe kevesbe megallas nelkül esik az esö. Remelem iden nem lesz tul nedves a telünk. Es föleg remelem , hogy gyerköceim meg 18 eves koruk elött megelik itt is a havat.
Laura sokat emleget titeket, es ugyan fel a repülestöl, de multkor közölte, hogy el akar hozzatok menni. Mondtam, hogy jövöre, erre szokasosan azt valaszolta, hogy: "nem, most!"
Remelem, tenyleg összejön majd.
Hallom, Dori nektek szervez epp egy konferenciat?

Puszi,
Andi

Névtelen írta...

Sziasztok!
Jó volt újra hallani felőletek, de lassan már időszerű lenne az újabb beszámoló :-)). Mindig alig várom, hogy olvassam, mi van veletek. Dóri, Te mikor fogsz írni, jó lenne már tőled is olvasni néhány sort?! Nézegettem a fotóalbumotokat is, és az az igazság, hogy egy kicsit kezdek irigykedni rátok....
Pusszantalak benneteket, és halljunk ám felőletek!

Móni

Gabor írta...

Hajni: raktam fel baranyokrol kepet, azokat nem mi talaltuk ki.
Andi: fej nelkuli kep nem keszult, mert a fenykepezogepemet sem talatam. Amugy igen, a Dorieknal lesz az a konferencia, amire szerdan megyek:)